“een klontje boter”/”een snuifje zout”

MAKEN KOOKPROGRAMMA’S OP TV ONS DIKKER?

 

Dat Jeroen Meus het niet te nauw neemt met de term ‘klontje boter’ wisten we al langer, maar nu blijken kookprogramma’s ook effectief gevolgen te hebben voor ons gewicht.

 

Een studie van de Amerikaanse Cornell University toont aan dat trouwe fans van kookprogramma’s de gevolgen kunnen merken aan hun weegschaal. Het grote verschil zit in het al dan niet maken van de gepresenteerde gerechten. De ondervraagden die zich regelmatig waagden aan het maken van een maaltijd van een tv-kok waren gemiddeld 5 kg zwaarder dan de deelnemers die enkel keken naar het kookprogramma.

Hoewel zelf koken gepromoot wordt, omdat het aanzien wordt als gezonder, gaat het niet op voor elk recept van elke tv-kok. Heel wat tv-koks hebben de neiging om hun gerechten rijkelijk te voorzien van (ongezonde) smaakmakers. Als je die gerechten op de letter volgt, dan zal dat nefast zijn voor je gewicht. Het is dus aan te raden om de rijkelijke gerechten die koks als Nigella Lawson en Jeroen Meus ons tonen af te wisselen met een meer gematigde keuken  (AB / via npr.org)

bron: Knack Avond-update, 22 maart 2015

Tip van de diëtiste

Maak de gerechtjes van de tv-koks minder vet en suiker en beperk het gebruik van zout.  Je zal versteld staan hoe lekker ze ook dan zijn!

 

Uw diëtiste kan je helpen bij een aangepaste voeding

Emmy Velghe
Rozenlaan 20 b
2242 Pulderbos
03/464.04.09
emmy@voedingsadvies.nu

www.voedingsadvies.nu

Daalstraat 79
1790 Teralfene
0477/35.33.99

We duimen voor jullie gezondheid!

Emmy,Lien,Ilse en Koen