Wapen tegen diabetes.

beweging: het vergeten wapen tegen diabetes

Bewegen is een krachtig wapen tegen diabetes type 2.  Hoe meer spieren we hebben en hoe meer ze we gebruiken, hoe kleiner de kans is dat je diabetes type 2 ontwikkelt en hoe groter de kans dat je je suiker onder controle houdt eens je  diabetes hebt.

Bewegen heeft een positief effect op de suikerstofwisseling. Het versterkt de werking van insuline en bevordert de opname van suiker in de spieren zodat de hoeveelheid suiker in je bloed sneller daalt.  Dat effect werkt na een fikse inspanning van enkele uurtjes zelfs meer dan een dag lang door, op voorwaarde dat je ondertussen op je voeding let.  De actieve spieren blijven na de inspanning nog suiker opnemen om de verbruikte voorraden weer aan te vullen

Elke dag bezig blijven is dus de boodschap, bijvoorbeeld met een wandeling na de maaltijd.  20 minuutjes stappen volstaat om de insulinepiek die op de maaltijd volgt weer helemaal tot een gezonde proportie terug te brengen.

Elke dag een half uur tot een uurtje bewegen doet wonderen.  Dit hoeft niet noodzakelijk “sport” te zijn, te voet naar de bakker, een toertje met de fiets, in de tuin werken,…. zijn ideale manieren om aan je dagelijkse portie beweging te komen.

Wij duimen voor je gezondheid !

Emmy, Ilse, Lien en Koen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *