Pollenbericht

dinsdag, 19 mei 2015

Het weerbeeld bestaat uit een afwisseling van wolkenvelden, buien en korte perioden met zon. De frisse zuidwestenwind stimuleert de natuur niet in het verspreiden van stuifmeel en het pollen dat wel in de lucht voor komt slaat door de neerslag weer neer.De komende dagen is het wisselvallig lenteweer. Vooral in de middag trekken buien over het land en omdat de middagtemperatuur een stuk lager ligt dan gebruikelijk valt de pollendruk over het algemeen mee. Vanaf donderdag is het droger en zonniger en neemt het pollenaantal weer sterk toe.

De bloeiperiode van de grassen is in volle gang en tijdens droge perioden leidt dit sterk allergene stuifmeeltype al snel tot overlast. De bomen zijn zo goed als uitgebloeid en veroorzaken nauwelijks nog overlast.

Vanaf donderdag breekt een periode aan met droger en zonniger weer. Bovendien loopt de temperatuur weer verder op. Na een aantal dagen met regen zal de pollendruk flink toenemen en daarmee de kans op hooikoortsklachten.

Wij duimen voor jullie gezondheid,

Koen, Lien, Ilse, Rudy en Emmy