WAS JE HAAR VOOR JE NAAR BED GAAT !

Het is droog en zonnig zomerweer met hoge temperaturen. Dagelijks wordt veel pollen geproduceerd. Enkele kruiden staan in bloei, maar ook een aantal grassoorten geeft nog pollen af. De kans op lokale onweersbuien neemt wel iets toe, maar dit geeft slechts plaatselijk en tijdelijk verlichting.

Een deel van de grassen is uitgebloeid, maar een goed deel zit nog volop in de bloeifase zoals gestreepte witbol en kropaar. Deze grassen blijven de komende tijd stuifmeel produceren en de kans op overlast is tijdens droog weer aanzienlijk. Naast grassen staan ook enkele kruiden in bloei.

Het weerbeeld is zeer ongunstig voor hooikoortpatiënten. De temperatuur stijgt tot tropische waarden en op uitgebreide neerslag hoeven we even niet te rekenen. Wel kan soms later op de dag een onweersbui de pollendruk tijdelijk en lokaal kan verlagen. De kans hierop is de komende dagen groter in het westen van het land dan in het oosten.

In de zomer zijn er twee piekmomenten qua pollendruk. De eerste in de middag wanneer planten veel pollen afgeven. Een tweede piek moment ligt rond middernacht als pollen die overdag hoog in de lucht zijn geraakt omlaag komen. Het is dus goed mogelijk dat de klachten in de nacht verergeren.

Tip: was je haar voor je naar bed gaat. Pollen in het haar kunnen ’s nachts klachten veroorzaken.

We duimen voor je gezondheid.

Emmy, Ilse, Lien, Rudi en Koen