LANGER LEVEN…

Per dag 25 minuutjes van je vrije tijd spenderen aan een wandeling, is goed voor je gezondheid. Volgens een studie zou het je helpen om jong te blijven en je leven met zeven jaar te verlengen.

De studie, die dit weekend werd voorgesteld op het congres van de ‘European Society of Cardiology’, toont aan dat regelmatig bewegen het risico op hartaanvallen met de helft verkleint.

Professor Sanjay Sharma, die meewerkte aan het project, zegt dat we weliswaar niet kunnen vermijden dat we oud worden, maar dat we dat proces wel kunnen vertragen. “Met beweging koop je drie tot zeven extra levensjaren. Het is een antidepressivum, het verbetert onze cognitieve functies en er is bewijs dat beweging het dementieproces vertraagt”, aldus Sharma.

Mensen die met lichaamsbeweging starten op hun 70e, verkleinen hun kansen op atriumfibrilleren, een hartritmestoornis waar 10 procent van de mensen boven de 80 aan lijden.

De professor had nog nuttig advies voor iedereen die lijdt aan hartkwalen: “Mensen met hartaandoeningen wandelen beter tot het punt waarop ze wel nog kunnen praten, maar niet meer kunnen zingen.”

Hln

Wij duimen voor uw gezondheid.

Emmy, Lien, Ilse, Rudi en Koen.