vrij veel pollen

De temperatuur gaat de komende dagen omhoog en met wat zon zullen al snel klachten ontstaan. Overal droog blijft het de komende dagen zeer zeker niet, maar als het in de middag een paar uur droog is neemt het aantal pollen in de lucht in deze tijd van het jaar snel toe. In het weekend gaat mogelijk meer regen vallen waardoor er wat minder pollen is.

Droge perioden worden afgewisseld door dagdelen met buien. Buien zijn daarbij te lokaal en kleinschalig om voor grootschalige verlichting te zorgen. Met maxima rond 18 graden en de combinatie van zon en soms een bui is het groeizaam weer waarbij de pollenproductie soms flink kan oplopen. In het weekend neemt de neerslagkans toe. Er zal dan wat verlichting optreden voor hooikoortspatiënten.

Verschillende grassen staan in bloei en verspreiden sterk allergeen pollen. Nog niet alle berken zijn uitgebloeid, maar de pollenproductie is wel op zijn retour. Daarnaast kan ook pollen van zuring en weegbree voorkomen, maar dit veroorzaakt over het algemeen minder klachten.

Wij duimen voor jullie gezondheid!

Emmy,Lien,Rudi en Koen