Enorme overlast

Het is vrij zonnig, droog en heet zomerweer. De temperatuur stijgt naar zomerse tot tropische waarden waardoor enorme overlast wordt verwacht. Een stevige wind voert extra pollen vanuit Frankrijk, België en Duitsland aan. Naast een aantal grassoorten veroorzaken ook enkele kruiden overlast.

Mensen met hooikoorts hebben het nu zwaar. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor flinke overlast. Er valt een paar dagen lang geen regen, waardoor de hoeveelheid pollen in de lucht flink kan toenemen. Vanaf woensdagavond neemt de kans op een onweersbui toe, maar dit is niet grootschalig.

Daarnaast voert een zuidoosten- tot zuidenwind extra pollen aan vanuit onze buurlanden. Een vochtige bodem, zeer warme lucht en zonneschijn vormen de ideale combinatie voor de grassen en kruiden om uitbundig te bloeien en zeer veel pollen te verspreiden.

We duimen voor jullie gezondheid.

Emmy, Lien, Rudi en Koen