Ambrosia en brandnetel

Komende dagen nemen de neerslagkansen en -hoeveelheden af en komt er steeds meer ruimte voor de zon. Ook wordt het wat warmer, zeker na het weekend. De pollenproductie kan daardoor flink op gang komen. Halverwege volgende week neemt de buienkans weer flink toe.

Na een paar natte dagen schakelen we de komende dagen over op wat beter zomerweer. Doordat het droog wordt met ruimte voor de zon komt de pollenproductie flink op gang. De eerste dagen is de lucht dicht bij zee schoon doordat er een stevige wind van zee waait. Vanaf zondagmiddag neemt de wind af en kan de pollendruk ook in de kustregio sterk toenemen.

Halverwege volgende week (waarschijnlijk in de loop van woensdag) neemt de buienkans sterk toe en wordt de lucht weer regelmatig schoongespoeld.

Een aantal grassoorten bloeien nog en ook van enkele kruiden zoals bijvoet en brandnetel kunnen we pollen verwachten de komende dagen. De eerste ambrosia’s kunnen komende tijd ook tot bloei komen. De ambrosia is een kruid dat zeer sterk allergeen pollen verspreid. Het komt lokaal voor, vaak op braakliggend terrein.

Bron : A.Vogel

Wij duimen voor uw gezondheid.

Emmy, Lien, Rudi en Koen