Maggie wenst u een gezond 2018!

Januari, een mooi moment om te starten.

De feestdagen liggen achter ons, de goede voornemens zijn gemaakt. Het jaar is jong en dit is de eerste nieuw(jaar)sbrief. Vooreerst een gezond en gelukkig pijnvrij 2018 gewenst voor jezelf en je geliefden

2017 was een bewogen jaar voor de kinesitherapie. Onze beroepsvereniging Axxon heeft in 2017 heel wat omhanden gehad met conventieperikelen. Meer dan 10.000 kinesitherapeuten hebben een intentieverklaring van niet-toetreding tot de Conventie M17 opgestuurd, wat betekent dat meer dan 45% van de Belgische kinesitherapeuten deze laatste verwerpen. Desondanks heeft het RIZIV zomaar beslist om geen rekening te houden met de mening van de kinesitherapeuten en de beroepsvereniging weg te houden van de onderhandelingstafel.  Minister Maggie De Block beweert nochtans het overlegmodel hoog in het vaandel te dragen en zij erkent uitdrukkelijk dat onze sector verwaarloosd wordt. Door de heisa rond grote besparingen van de regering in de gezondheidssector is een aanpassing van onze honoraria voorlopig blijkbaar niet mogelijk. De Administrateur-Generaal van het RIZIV had zich eerder laten ontvallen dat de minister er aan denkt om de kinesitherapie buiten de ziekteverzekering te plaatsen, een idee dat ook in 2002 reeds werd geopperd door de partij van mevrouw De Block.   Patiënten met fibromyalgie, lymfoedeem en Chronisch Vermoeidheidssyndroom(CVS) heeft de minister reeds opzijgeschoven begin 2017. U als patiënt weet als geen ander wat dit als gevolg heeft.

Sommigen onder u tekenden de petitie  tot hoorzitting in de Kamer van Volksvertegenwoordigers die ik aanbood in een vorige nieuwsbrief om de ongelijkheid in terugbetaling voor een patiënt van een niet‐geconventioneerde kinesitherapeut t.o.v. een patiënt van een geconventioneerde kinesitherapeut te protesteren. Hiervoor doet onze beroepsvereniging verdere inspanningen in 2018.

Voor alle duidelijkheid is de kinesitherapie in onze praktijk volgens de conventie en is uw terugbetaling zo hoog mogelijk.

Wij gaan desondanks de lage appreciatie van ons beroep door de overheid met veel enthousiasme verder. Het is ons een hele eer om te mogen helpen aan uw gezondheid en goedgevoel.

Onze andere therapeuten in de praktijk doen dit met evenveel enthousiasme, uw positieve feedback geeft ons telkens weer de energie om verder te werken aan uw welzijn. Emmy onze diëtiste en voedingsdeskundige, Lien de neuropsychologe en Rudi als collega kinesitherapeut.

 

Wij danken u voor het vertrouwen in onze praktijk en duimen voor je gezondheid.

Koen