Dorien Coignau

Klinisch Psycholoog – Tabakoloog

Individuele therapie
Volwassenen

Contact:

doriencoignau@gmail.com
0468/28.04.21

Daalstraat 79
1790 Teralfene

Introductie

Psychologische begeleiding

Door bepaalde omstandigheden is het mogelijk dat we uit balans geraken in het leven. We kunnen het gevoel hebben dat het allemaal te veel wordt en dat we alleen geen uitweg vinden.

Gesprekken met een psycholoog kunnen helpen om extra tijd en ruimte voor onszelf te creëren.

Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek waarbij dieper ingegaan wordt op uw hulpvraag en verwachtingen met betrekking tot de begeleiding. Tijdens het intakegesprek wordt het concrete verloop van de therapie besproken en worden verdere afspraken gemaakt.

Tijdens de begeleiding  wordt gezocht naar de samenhang tussen uw moeilijkheden. Het doel is om uw klachten te verminderen en om uw innerlijke krachtbronnen opnieuw te versterken. Samen gaan we op zoek naar gepaste vaardigheden en strategieën om uw veerkracht en zelfredzaamheid te verhogen. Het is dan ook de bedoeling dat u zelf actief aan de slag kan gaan, door middel van opdrachten en oefeningen.

De werkwijze is gebaseerd op de principes van de cognitieve gedragstherapie en cliëntgerichte gesprekstherapie.

Mogelijke klachten waarvoor u in begeleiding kan komen: stemmingsproblematieken, angstklachten, burn-out, spanningsklachten, onzekerheid, onrust, stress, piekeren…

Rouw- en verliesbegeleiding

U kan bij mij terecht voor ondersteuning in uw rouwproces. Dit kan gaan over het verlies van een dierbare maar ook het verlies van werk, gezondheid, toekomstperspectief, relatie,… Rouwbegeleiding helpt bij het vinden van de balans tussen verlies en herstel. Er wordt ruimte gecreëerd om uiting te geven aan de pijn van het verlies en door middel van concrete interventies en technieken wordt geprobeerd om een helingsproces op gang te brengen.

               Tarieven en terugbetaling psychologische begeleiding

Intakegesprek en opvolggesprekken (60 min.): €55

Sommige mutualiteiten betalen de prestaties van psychologen geheel of gedeeltelijk terug binnen bepaalde grenzen en voorwaarden. Neem voor meer informatie contact op met de mutualiteit waarbij u aangesloten bent.

Rookstopbegeleiding

De kansen om succesvol te stoppen met roken en het vol te houden worden aanzienlijk verhoogd door de hulp in te schakelen van een erkend tabakoloog.

Aan de hand van een vragenlijst wordt uw rookprofiel opgesteld. U krijgt informatie en advies over de hulpmiddelen die er bestaan (bijvoorbeeld medicatie en nicotinevervangers). Aan de hand hiervan gaan we samen op zoek naar de rookstopmethode die het best bij u past. Er wordt besproken hoe moeilijke situaties het best aangepakt kunnen worden. Na de stopdag wordt er verdere begeleiding en ondersteuning voorzien zodat een rookvrije levensstijl verder gezet kan worden. Op deze manier kan het roken definitief tot het verleden behoren.

                Tarieven en terugbetaling rookstopbegeleiding

  • Vlaamse Gewest:

Voor inwoners van het Vlaamse Gewest geldt er sinds 1 januari 2017 een nieuw terugbetalingssysteem.

Erkende tabakologen worden rechtstreeks vergoed door de Vlaamse Overheid, waardoor je enkel nog het remgeld moet betalen.

  • Eerste gesprek (60 min.): € 30
  • Opvolgingsgesprekken (30 min.): € 15

Uitzonderingen:

Personen met verhoogde tegemoetkoming of jonger dan 20 jaar betalen €1 per kwartier.

Iedereen heeft jaarlijks recht op 4 uur individuele rookstopbegeleiding.

  • Waalse Gewest en Brussel:

Indien je in het Waalse gewest of Brussel woont dan kent jouw ziekenfonds voor max. 8 sessies per twee jaar een gedeeltelijke terugbetaling toe. Hiervoor zal de tabakoloog jou een prestatiebriefje voor het ziekenfonds afleveren.

  • Eerste gesprek (60 min.): € 60  (waarvan € 30 wordt terugbetaald)
  • Opvolggesprekken (30 min.): € 35  (waarvan € 20 wordt terugbetaald)

Uitzondering:

Zwangere vrouwen krijgen voor alle gesprekken een tussenkomst van € 30.