Voedingsadvies

Voedingsadvies

Voedingsadvies bekijk je niet als een beperking van je eetgewoonten, integendeel: het is een enorme verrijking want je krijgt er een fitter en gezonder lichaam voor in de plaats. Een voedingsadvies wordt persoonlijk opgesteld aan de hand van een vragenlijst en een bloedonderzoek. Dus doe er niemand anders “een plezier” mee want dat kan fout uitdraaien. Wat je hier op de site te lezen krijgt zijn algemene richtlijnen, geen persoonlijk advies, daarvoor maak je best een afspraak!
Hier volgt een voorbeeldje voor obstipatie.

Obstipatie

Obstipatie of constipatie treedt op bij onregelmatige ontlasting, een moeilijke stoelgang of ongewoon harde en droge ontlasting. De werking van de darmen verschilt van mens tot mens en er bestaat niet zoiets als een door deskundigen voorgeschreven ontlastingspatroon. Maar de meeste voedingsdeskundigen en artsen zijn van mening dat minimaal twee keer per dag ontlasting moet plaatsvinden. Als de ontlasting te lang in de dikke darm verblijft, dragen kwalijke stoffen in darmbacteriën bij aan verscheidene kwalen, waaronder: winderigheid, cellulitis, hernia, aambeien, spataderen, maag- en darmstoornissen, zwaarlijvigheid, diverticulitis, slapeloosheid, slechte adem en hoofdpijn. Obstipatie kan veroorzaakt worden door verkeerde voeding, onvoldoende drinken, gevoeligheid voor bepaalde soorten voedsel, een zittende levenswijze, onvoldoende lichaamsbeweging, zwangerschap, ouderdom, ijzertabletten, bepaalde geneesmiddelen, stofwisselingsproblemen, stoornissen in de hormoonhuishouding, ziekten van de ingewanden, psychische problemen, blootstelling aan insectendodende middelen en overmatig gebruik van laxeermiddelen.

Algemene aanbevelingen.

Onderdruk de aandrang tot ontlasting nooit. Zorg voor een regelmatige stoelgang door elke dag rond dezelfde tijd naar het toilet te gaan. Neem voldoende tijd als je naar het toilet gaat. Blijf echter niet langer dan 5 à 10 minuten op het toilet. Doe ten minste vier keer per week gedurende twintig minuten gymnastiekoefeningen. Experimenteer niet zelf met laxeermiddelen en klysma’s. (Gebruik vooral ook geen mineraalolie, want het belemmert de gunstige werking van vetoplossende vitaminen.) De beste aanpak is er voor te zorgen dat de darmen zelfstandig goed kunnen functioneren.

Diëtiste

We zijn momenteel op zoek naar een zelfstandig diëtist(e)

 

Functieomschrijving

  • Voor de uitbreiding van de groepspraktijk van Koen Beeckman bestaande uit 2 kinesisten/osteopaat en 1 psychologe/tabakologe , zijn we op zoek naar een gemotiveerde en dynamische diëtist(e) om het team te versterken en samen de praktijk verder uit te bouwen.
  • Je werkt op zelfstandige basis, eventueel in bijberoep.
  • Het aantal uren en de dagen zijn bespreekbaar. Uitbouwen van je eigen agenda via de mogelijkheid om flexibel te huren.
  • Vermelding op onze website en sociale media.

 

Profiel

Je behaalde een diploma voeding- en dieetkunde.

Je beschikt over de kennis die een diëtiste nodig heeft zoals voeding- en dieetadvies bij gewichtsproblemen, diabetes, hyperlipidemie, maag- en darmproblematiek, nierfalen, …

Je hebt affiniteit met eetstoornissen.

Je werkt procesgericht, niet enkel resultaatgericht.

Je kan je  advies persoonlijk aanpassen aan de cliënt en werkt niet met standaard schema’s.

Je hebt een sterk empathisch vermogen.

solliciteren kan per mail naar koenbeeckman@telenet.be