Voetzoolreflexologie

Reflexologie van de voet is gebaseerd op oude historische praktijken en moderne fysiologische en anatomische observatie en klinisch gecontrolleerde studies. Reflexologie gaat ervan uit dat elk lichaamsdeel een projectie heeft via het zenuwstelsel op de voeten, handen, ogen, oren, gebit, rug, buikwand…… Deze projecties worden veel weergegeven in kaartvorm, maar zijn nooit exact, reflexzones verschillen van patiënt tot patiënt, afhankelijk van de embryologische ontwikkeling.

Bij voetzoolreflexologie wordt een impuls uitgeoefend op de voetzool via vaste of afwisselende druk door vingers of sonde, lineaire percussiemachines, ijs/hitte, ultrageluid, elektrotherapie……… Door via deze technieken de reflexzones te prikkelen wordt het zenuwstelsel geactiveerd, wat een ontspannend, helend, stimulerend of ander effect heeft op het lichaam.

Door verkennende palpatie van de voetzolen in combinatie met het vragen naar de ziektegeschiedenis van de patiënt, alsook onderzoek van het gehele lichaam stellen we een mogelijke behandeling op gericht naar de patiënt en zijn problemen. Zelden bekijk ik reflexologie als een geïsoleerde zaligmakende therapie,maar wel als aanvulling op een geheel van technieken waarmee ik de patiënt kan helpen. Op zichzelf is deze therapie wel ideaal als ontspanning voor het gehele lichaam,ook psychisch, bij fibromyalgie, ADHD, spanningshoofdpijn..….

Weet uzelf niet welke behandeling bij u past, vraag dan raad aan uw therapeut.